INTERNATIONALE TOPNAVNE PÅ DEN STORE GRAVERKONFERENCE I KØBENHAVN

 Programmet for Den store graverkonference, 18.-19. november i København, tager nu for alvor retning og form. Her knap en måned før konferencen er det lykkedes arrangørerne at få aftaler med en række internationale, nordiske og danske topnavne:

 

Mød vindere af den globale pris for undersøgende journalistik

“Offshore Crime, Inc.” er et fantastisk graverprojekt, der netop har vundet den globale pris for undersøgende journalistik – Daniel Pearl Award. En gruppe journalister fra en række forskellige lande gik sammen om et kig på den ‘servicesektor’ i den kriminelle verden, som hjælper organiseret kriminalitet og korrupte politikere med at hvidvaske penge og unddrage sig skat. Du kan møde holdet bag graverprojektet på Graverkonferencen 18.-19. november i København og læse mere her.

Mød vinderne af “Best International Organised Crime Report 2011”

‘Toxic Europe’ afslører ulovlig handel med farligt affald på tværs af grænserne i Europa. En stadig mere indbringende forretning for især den italienske organiserede kriminalitet. Læs mere her.

Mød journalisterne bag dokumantarbogen “Piratjagt”

Journalisterne Camilla Stampe og Laura Marie Sørensen har gennem 10 måneder researchet og skrevet om pirateriet. Resultatet er en journalistisk dokumentarbog, Piratjagt – Kampen om menneskeliv og millioner. Beskyttet af bevæbnede livvagter har de to journalister mødt og interviewet piraterne, de prostituerede, khatsælgerne, bagmændene og piratenkerne i Somalia. De har været på piratjagt med det danske krigsskib Esbern Snare og fulgt de danske marinesoldater på tæt hold. Læs mere her.

Mød Tysklands bedste CAR-journalist

Tysklands bedste CAR/data-journalist i øjeblikket hedder Sebastian Mondiale. Han underviser blandt andet på IRE i USA og Netzwerk Recherche i Tyskland. På Graverkonferencen vil han give to sessioner til de danske og nordiske journalister. Læs mere her.

Mød tidligere MI5-agent og whistleblower

Det er lykkedes arrangørerne at få den tidligere MI5-agent Annie Machon til at komme og holde et keynote-indlæg. Annie Machon har netop optrådt ved den globale konference om undersøgende journalistik i Kiev. Hun vil bl.a. tale om, hvordan spioner udnytter og manipulerer journalister. Læs mere her.

 

Publiceret 25. oktober 2011