KOM I ARKIVET MED FUJ

Danske arkiver gemmer på masser af gode historier – det handler blot om at vide, hvor man skal lede?

Måske kan et besøg i arkiverne tilføje de sidste brikker til din artikel eller det kan give den bog, du arbejder på, en ekstra dimension. Alligevel gør kun en lille håndfuld journalister i dag brug af de danske arkiver. Derfor har Det Kongelige Bibliotek nu indvilliget i at give en introduktion til arkivernes snørklede verden.

Arne Hardis, forfatter og journalist, politisk redaktør og kommentator på Weekendavisen er flittig gæst i arkiverne. Han vil indlede med at fortælle om, hvad en tur i arkiverne giver ham og om, hvordan han bruger det i sit arbejde.

Dernæst vil bibliotekskonsulent Torsten Schlichtkrull og Jytte Kjærgaard Pedersen, kommunikationskonsulent fra Det Kongelige Bibliotek fortælle om, hvilket materiale, man kan forvente at finde i hvilke arkiver.

De vil skitsere arkivernes opbygning, og du vil få konkrete råd og tips til, hvordan du kan få succes med din søgning i arkivdatabaserne statens arkiver (DAISY) og danske privatarkiver (DANPA).

For at få mest muligt ud af workshoppen, er det en god ide at medbringe egen bærbar computer.

Arrangementet finder sted d. 18. april kl. 17-19 i Det Kongelige Biblioteks afdeling på Nørre Alle (bygningen ligger i krydset mellem Tagensvej og Nørre Alle).

Det er gratis for medlemmer af FUJ og Kreds1 at deltage. For øvrige deltagere er prisen 100 kroner.

Der er et begrænset antal pladser til arrangementet, som vil blive fordelt efter først-til-mølle princippet. Tilmelding kan ske ved at skrive en mail til infofuj@gmail.com. Vi giver besked, om du har fået plads, så hurtigt som muligt.