SE HISTORIEN I TALLENE

WORKSHOP: SE HISTORIEN I TALLENE

 

21. maj 2015. Vi har inviteret Helle Harbo Holm, redaktør på ‘Bag Tallene’ – et netmagasin der laves af Danmarks Statistik, til at komme og fortælle om hvordan man får mest muligt ud af tallene fra Danmarks Statistikbank.

Workshoppen starter med en ganske kort præsentation af Danmarks Statistik for at give et overordnet billede af, hvad de kan bruges til, og ikke mindst hvad de ikke kan bruges til. Der vil være et par eksempler med typiske fejl eller misforståelser i forbindelse med historier lavet på tal fra Danmarks Statistik.

Derefter gennemgås de mest nyttige funktioner i statistikbanken og på hjemmesiden, med den indgangsvinkel, at deltagerne i workshoppen har en historie, de gerne vil understøtte med tal – hvordan finder de dem?

Til sidst fortæller Helle Harbo Holm om hvordan man aktivt kan bruge det der dagligt udkommer fra Danmarks Statistik – både i sin planlægning og når tallene kommer.

Der vi være øvelser indlagt undervejs i workshoppen, så det er en god ide at have sin bærbare computer med.

Hvornår? Tirsdag d. 27/5 kl. 17.00-19.00
Hvor? Dansk Journalistforbund på Gammel Strand

Pris? Gratis for FUJ-medlemmer – 100 kr. for andre. Husk kontanter!

Tilmelding: Der er begrænset antal pladser, så det er først til mølle med fortrinsret for FUJ-medlemmer.

Tilmeld dig ved at skrive en mail til infofuj@gmail.com. Husk at skrive i mailen, om du er FUJ-medlem.

Hvis du ikke har betalt kontigent for i år, så skynd dig at gøre det, hvis du vil gratis med. Det er 250 kr. (dog 125 kr. for studerende). FUJ har konto i Danske Bank: Reg.nr.: 1551 kontonummer: 0016921971. Husk endelig at skrive navn, adresse og mail, så vi kan se, hvor pengene kommer fra!