WORKSHOP: FIND GULD I KOMMUNERNE

Kommunerne bugner med data, som er guf for journalister. Hvilke data eksisterer der om kommunale forhold, som man måske ikke lige tænker over, men som kan danne grundlag for gode historier? Til at svare på det spørgsmål har vi inviteret fire oplægsholdere med hver deres speciale i kommunerne. Kom og bliv inspireret til, hvor du finder gode kommunalhistorier op til valget.

 

Oplægsholdere:

Niels Jørgen Mau Pedersen, afdelingschef kommunal- og regionaløkonomi i Økonomi- og Indenrigsministeriet, fortæller bl.a. om data i Økonomi- og Indenrigsministeriets rapporter om kommunale forhold, kommunernes økonomi ud fra nøgletalsdatabase samt brugertilfredshedsdata.

 

Kurt Houlberg, kommunalforsker KORA, fortæller bl.a. om kommunernes demografi og økonomi ud fra Danmarks Statistik og KORA’s nøgletal.

 

Kim Røjgaard, leder af Kvalitet i Børn, Unge og Fritid i Gentofte Kommune, fortæller om datakilder på børne- og skoleområdet.

 

Kim Rosenkilde, kommunal journalist på Altinget.dk, sætter journalistisk fokus på bl.a. Danmarks Statistik i kombination med andre statistikker samt data fra forskellige ressortområder.

 

Tid og sted: Tirsdag d. 29. oktober kl. 17-19 på Gl. Strand 48.

 

Pris: Gratis for FUJ-medlemmer. 100 kr. for andre. Husk kontanter!

 

Oplægsholdere er blandt andre:

 

Niels Jørgen Mau Pedersen, afdelingschef kommunal- og regionaløkonomi i Økonomi- og Indenrigsministeriet

Kim Røjgaard, leder af Kvalitet i Børn, Unge og Fritid i Gentofte Kommune

Kim Rosenkilde, kommunal journalist, Altinget

Kurt Houlberg, kommunalforsker KORA

 

Tilmelding: Der er begrænset antal pladser, så det er først til mølle med fortrinsret for FUJ-medlemmer. Tilmeld dig ved at skrive en mail til Fejl! Linkreferencen er ugyldig.. Skriv i mailen, om du er FUJ-medlem.

 

Publiceret 2013