Hvem skal have FUJ-Priserne 2019?


Del:


Foreningen for Undersøgende Journalistik åbner nu for indstillinger af den bedste undersøgende journalistik fra det forgangne år til FUJ-Priserne 2019. 

Deadline for indstillinger er 30. august 2019 kl. 23.59. Den indstillede journalistik skal være bragt i perioden 30. august 2018 til og med 30. august 2019 i Danmark, i Grønland eller på Færøerne.

Du kan indstille via linket her.

Igen i år kan projekter indstilles i en af fire kategorier: Graverprisen, Formidlingsprisen, Aktualitetsprisen eller Metodeprisen. Kriterierne for de enkelte kategorier kan du læse mere om her.

Vær opmærksom på, at kriterierne for Metodeprisen og Aktualitetsprisen er blevet justeret siden sidste år.

Igen i år er Tom Jensen, chefredaktør for Berlingske, formand for den jury, der skal vurdere, hvem der skal nomineres og tildeles FUJ-Priserne.

Resten af juryen består i år af:

Carl Emil Arnfred, chef for Politikens gravergruppe

Morten Halskov, reporter, Fagbladet 3F

Dorte Schou, redaktionschef, TV2

Martin Kjær Jensen, redaktionschef, Deluca Dokumentaristen

Tanja Nyrup Madsen, redaktionschef, Mandag Morgen

Astrid Fischer, undersøgende reporter, DR

Louise Voller, undersøgende reporter, Danwatch

Vær opmærksom på, at indstillede til FUJ-Priserne skal udfylde en elektronisk metoderapport for at komme i betragtning hos juryen. Deadline for metoderapporterne er også 30. august kl. 23.59. Når en indstilling er sendt af sted, får den eller de indstillede automatisk besked om indstillingen og kravet om metoderapport. Du kan se, hvilke spørgsmål der skal besvares i metoderapporten via linket her.

Har du nogen spørgsmål angående FUJ-Priserne, kan du kontakte næstformand i FUJ, Laura Marie Sørensen på lauramariesorensen@gmail.com eller 2024 3410.

FUJ-Priserne 2019 bliver uddelt lørdag den 2. november, hvor FUJ afholder Den Store Graverkonference i København. Sæt kryds i kalenderen.


  Gå tilbage