Foredrag: Hvorfor skulle Huda dø?


Del:


I maj bragte Kristeligt Dagblad en stribe undersøgende artikler, som udrullede omstændighederne for syriske Huda Ali Ahmads liv i Danmark, død i Syrien og det æresdrab, som kostede hende og hendes otteårige søn livet – og som hendes mand tilstod at stå bag.

Nu kan du møde journalisterne Anders Redder og Mathias Sonne Mencke, når de fortæller om metoderne bag artikelserien, som blev til gennem bl.a. lækkede dokumenter, afhørings- og obduktionsrapporter fremskaffet i Syrien og anonyme kilder.

Gennem personfortællingen om den syriske flygtning, frisørstuderende og mor har de to journalister samtidig afdækket problemstillinger i den danske repatrieringsordning, som siden har fået kaldt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd.

Serien har bl.a. stillet spørgsmålstegn ved konstruktionen af ordningen, som tilkender herboende flygtninge såkaldte hjemrejsebonusser på mindst 140.000 kroner, såfremt de frivilligt vender permanent tilbage til oprindelseslandet.

En kontant bonus, som Huda Ali Ahmads ægtefælle og banemand nu potentielt står til at kunne indkassere anden halvdel af fra den danske stat.

Læs mere om sagen her.

Vi glæder os til at se jer!

Tid: 8. september kl. 17 – dørene åbner 16:45

Sted:  Berlingske, Pilestræde 34, 1147 København K

Tilmelding: Skal ske på peter.p.thomsen@gmail.com senest 7. september. Vi kan maksimalt være 75 personer til foredraget, så tilmelding sker ved først til mølle.

Pris: Gratis for FUJ-medlemmer. 50 kroner for andre. Der kan betales med MobilePay i døren.


  Gå tilbage