Nyt center for undersøgende journalistik åbner på RUC


Del:


Centret er et samarbejde mellem Journalistuddannelsen på RUC og Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ). Målet med det nye center er at fremme den undersøgende journalistik med kurser, events, workshops og konferencer i undersøgende journalistik.

"Vi glæder os til at få et nyt center, som kan styrke det allerede store fokus på undersøgende Journalistik på Journalistik-uddannelsen. Et sådant center og samarbejdet med FUJ kan medvirke til at flere journaliststuderende får øjnene op for den undersøgende genre, og bliver dygtigere til de undersøgende metoder og samarbejde med branchens bedste journalister. Det nye center skal også samarbejde tæt med RUC's Digitale Media-lab og med studerende og ansatte udvikle nye metoder, der kan styrke både forskning og journalistik knyttet til big data," siger lektor på Journalistik og kommende centerleder, Jannie Møller Hartley.  

Forankringen af Foreningen for Undersøgende Journalistik på RUC i det nye center betyder, at en række events, kurser og undervisning i undersøgende journalistik vil foregå på RUC, mens dele af foreningens arbejde og workshops stadig vil foregå i København. Centret skal også bistå foreningen med den årlige FUJ-pris og Graverdagen hvert andet år.

"Det vigtigste formål med Foreningen for Undersøgende Journalistik er at udbrede den undersøgende, kritiske journalistik. Med samarbejdet om det nye center får de studerende mulighed for at komme tættere på den undersøgende journalistik i praksis, og ad den vej får nogle af dem forhåbentlig lyst til selv at dyrke undersøgende journalistik. Samtidig vil de studerende få kontakt til det netværk af danske, undersøgende journalister, som FUJ også er – vigtigt på et felt, hvor samarbejde på tværs af medier og landegrænser bliver mere og mere almindeligt", siger John Hansen, formand for FUJ og graverchef på Politiken.

Centret åbner den 29. august kl. 17, og til at kickstarte det hele har Centret og FUJ inviteret Rebecca Corbett, som stod i spidsen for den redaktion på NYT, der afslørede Harvey Weisteins seksuelle krænkelser, og vandt en Pulitzer for det journalistiske arbejde. Hun vil fortælle om redaktionens arbejde i en Q&A med Politiken-journalist Lea Wind-Friis, som har dækket #metoo bevægelsen intensivt i Danmark. Efterfølgende vil der være en reception i foyeren uden for biografen.

Åbningen foregår i biografen, 41.1. Klik her for at se invitationen.


  Gå tilbage