Kom med bag afsløringerne om de danske børn i Syrien


Del:


Endelig kan vi  igen mødes fysisk - og her har vi har to ting på programmet: Et fagligt arrangement og generalforsamling.

Det sker 1. juni klokken 17.00 - hos Berlingske, Pilestræde 34, 1147 København.

Tilmelding er nødvendig - læs mere nederst.


Først en af årets største journalistiske afsløringer:

Ekstra Bladet har med artikelserien 'Mettes uønskede børn' afsløret en række nye oplysninger i sagen om de danske kvinder og børn i de syriske fangelejre al-Roj og al-Hol.

Blandt andet hvordan flere centrale ministerier modtog advarsler fra Forsvarets Efterretningstjeneste om, at Islamisk Stat smugler børn ud fra fangelejrene og driver 'Kalifatets Løveunger' i den lejr, hvor flere danske børn opholder sig. Advarslerne nåede først Folketinget og offentligheden, da de stod i Ekstra Bladet.

Samtidig blev en central vurdering fra PET tilbageholdt af regeringstoppen i mere end et halvt år, ligesom det først nu er kommet frem, at regeringen kort efter valget i 2019 strammede praksis på området uden at fortælle det til nogen.

Tidligere på måneden offentliggjorde regeringen, at de nu vil hente tre mødre og 14 børn tilbage til Danmark.

Alle er velkomne til oplægget, men der er grundet corona et loft på antallet af fysisk fremmødte – man kan dog også følge med digitalt. 

Efter en kort pause afvikler vi fra kl. 18:15 FUJs årlige generalforsamling.

Dagsorden

  • Valg af dirigent
  • Valg af referent
  • Årsberetning ved formand John Hansen
  • Regnskab ved kasserer Mathias Friis
  • Valg af: Formand, bestyrelsesmedlemmer, bestyrelsessuppleanter, revisorer og revisorsuppleanter Indkomne forslag
  • Eventuelt

- TILMELDING -

Af hensyn til sikker afvikling er deltagerantallet til arrangementet begrænset til 45 fysiske gæster. Derfor er der behov for tilmelding, som kan ske ved at sende en mail med navn og kontaktnummer på deltagerne til pt@watchmedier.dk.

Er der ikke plads fysisk, er det dog ikke ensbetydende med, at du skal misse hverken foredrag eller generalforsamling. Arrangementet sendes også i en lukket livestream – et link til streamen følger ved tilmelding, hvis der ikke er flere ledige pladser.

Dette arrangement er gratis for medlemmer af FUJ.

Billetprisen for ikke-medlemmer er 50 kr., eller du kan melde dig ind i FUJ nu og få gratis adgang til arrangementet + massiv rabat på Graverdagen 2021 den 30. oktober.

I tvivl, om du allerede er aktiv medlem? Skriv til kasserer@fuj.dk.


  Gå tilbage