Foto: Amalie Haun

Få datajournalist Christina Brauses bedste tricks og værktøjer fra Graverdagen 2023


Del:


Missede du Christina Brause fra Die Welts oplæg til Graverdagen 2023? Eller nåede du ikke lige at tage noter? Frygt ej, vi har samlet det hele til dig lige her.

Til årets graverkonference havde vi fornøjelsen af besøg fra Christina Brause, datajournalist og graverredaktør på det tyske medie Die Welt. Under oplægget fortalte Christina Brause blandt andet om arbejdet med at afsløre et nynazistisk terrornetværk i Europa og USA, et projekt der resulterede i en European Press Prize.

I forlængelse af oplægget fulgte en lærerig workshop, hvor Christina Brause gav eksempler på effektive værktøjer til at indhente og bearbejde data samt finde mønstre i store datasæt. Og samtidig gav hun praktiske tips til, hvordan man håndterer programmering og anvender de såkaldte scripts, som åbner mange døre, uden at man behøver at kunne kode på ekspertniveau. Vi har samlet alle slides fra hendes oplæg og workshop nedenfor – lige til at gemme i værktøjskassen.

Find alle Christina Brauses slides her:

Oplæg: Teenage Terrorists 

Workshop: Getting Started With Data-driven Research

Sulten på mere metodeguf? Alle de indstillede til årets FUJ-prisers metoderapporter (dem der må publiceres) er nu offentliggjort og kan findes her.


  Gå tilbage