Foto: Malene Tswai

Hvem skal have FUJ-Priserne 2023?


Del:


Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) åbner nu for indstillinger til FUJ-Priserne 2023. Priserne uddeles til den bedste undersøgende journalistik i det forgangne år.

Deadline for indstillinger er fredag den 1. september 2023 kl. 23.59. Den indstillede journalistik skal være bragt i perioden fra 1. september 2022 til og med 1. september 2023 i Danmark, i Grønland eller på Færøerne.

Igen i år kan projekter indstilles i en af fire kategorier:     

  • Graverprisen
  • Aktualitetsprisen
  • Formidlingsprisen
  • Metodeprisen

På linket ovenfor under FUJ-Priserne kan du læse om kriterierne for de enkelte kategorier.

Vær opmærksom på, at indstillede til FUJ-Priserne skal udfylde en elektronisk metoderapport for at komme i betragtning hos juryen.

Deadline for metoderapporterne er også 1. september kl. 23.59. Når en indstilling er sendt af sted, får den eller de indstillede automatisk besked om indstillingen og et link til at udfylde metoderapporten.
Du kan se, hvilke spørgsmål der skal besvares i metoderapporten her.  

Du indstiller et projekt ved at klikke her. 

FUJ løfter snart sløret for, hvem der sidder i årets jury.

Har du nogen spørgsmål til FUJ-Priserne, kan du kontakte jurysekretærer Mathias Friis (mafh@dr.dk), Emilie Ekeberg (ee@danwatch.dk) eller Mathilde Utzon (mathilde@reelly.dk) fra FUJ’s bestyrelse.

FUJ-Priserne 2023 bliver uddelt til Graverdagen, som bliver afholdt den 28. oktober 2023 på konferencecenteret Kosmopol i København. Her kan du også høre de nominerede holde oplæg om deres projekter. 

Mere information om Graverdagen følger, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.


  Gå tilbage