Graverkoryfæ takker af som FUJ-formand


Del:


Efter ti år på posten takker John Hansen af som formand for Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ). Han overlader roret til graverprofil fra Radio24syv og nuværende souschef på Berlingske.

Den længst siddende formand i Foreningen for Undersøgende Journalistisks (FUJ) historie lægger nu posten på hylden for at give plads til nye kræfter.

Ved foreningens generalforsamling i sidste uge takkede undersøgende journalist og tidligere graverchef hos Politiken, John Hansen, således af efter at have siddet som formand for foreningen i ti år. Den journalistiske sværvægter lægger selv vægt på, at de mange år i spidsen for bestyrelsen har været en lærerig fornøjelse.

 - Jeg har lært en masse dygtige kolleger i ind- og udland at kende og udvidet det netværk, som er så værdifuldt i undersøgende journalistik, siger John Hansen og ser tilbage på et årti, hvor han har oplevet en journalistisk disciplin i fremgang.

 - Næsten alle seriøse medier satser på graverjournalistik, og det er en glæde at vide, at der er så mange dedikerede og eminent dygtige, unge journalister, som brænder for den undersøgende, magtkritiske journalistisk. 

John Hansen forlader bestyrelsen sammen med næstformand Laura Marie Sørensen, undersøgende journalist på DR, der dog begge fortsætter som medlemmer af foreningen. Politiken-journalisten overlader formandsposten til undersøgende journalist og souschef på Berlingske, Katrine Jo Andersen, som blev enstemnigt valgt på FUJ's generalforsamling i sidste uge. 

Den 32-årige souschef kommer til posten med en ballast fra Radio24syv og to års bestyrelseserfaring i en foreningen, hun selv beskriver som “enestående”.

 - Her er vi for en stund ikke konkurrenter, men kolleger, der inspirerer hinanden og lærer af hinanden. Det er en stor ære at få lov til at stå i spidsen for FUJ – og ikke mindst løfte arven efter John Hansen, siger hun.

Den nyvalgte formand uddyber, at efter et år i corona-dvale ser hun frem til et 2021, hvor der skal skrues op for antallet af faglige oplæg, workshops og konferencen Den Store Graverdag, der løber af stablen lørdag den 30. oktober. 

JP-profil flytter ind

Ved årets generalforsamling blev FUJ’s bestyrelse styrket med indtrædelsen af undersøgende journalist på Jyllands-Posten Mette Mayli Albæk. 

Foruden sit redaktionelle arbejde på den landsdækkende morgenavis har Albæk bl.a. været en del af holdet bag DR's afdækning af “Dronekrigeren” om Basil Hassans rolle i terrorbevægelsen Islamisk Stats droneprogram. Derudover er hun medforfatter på bogen “Terroristen fra Nørrebro” om attentatmanden Omar el-Hussein.

Det kommende år tegner foreningens bestyrelse sig dermed af 14 medlemmer i form af formand Katrine Jo Andersen, kasserer Mathias Friis, Frederik Hugo Ledegaard, Laura Lokdam, Ronja Pilgaard, Peter Thomsen, Sofie Synnøve Herschend, Emilie Ekeberg, Katrine Juel Friis, Mie Olsen, Cecilie Patscheider, Rasmus Hørmand-Pallesen, Jens Holm samt Mette Mayli Albæk.

I forbindelse med årets generalforsamling træder John Hansen, Laura Marie Sørensen, Peter Horn, Henrik Jensen og Sebastian Gjerding ud af bestyrelsen.

For yderligere kommentarer og spørgsmål kontakt: 

Katrine Jo Andersen, formand – Tlf: 27 26 50 09

 


  Gå tilbage